Naujo alaus autoriai – socialinių tinklų vartotojų minia

Alus nuo pat jo atsiradimo buvo socialus gėrimas, ir dauguma puikių idėjų buvo sukurta prie alaus bokalo. Kodėl gi geros patirties neperkėlus į virtualų pasaulį?

Amerikiečių aludariai iš Bostono Samuel Adams daryklos bendraudami su socialinės medijos entuziastu Guy Kawasaki socialiniuose tinkluose pradėjo projektą Crowd Craft Project. Interaktyvi Facebook aplikacija leidžia kiekvienam fanui prisidėti prie alaus sukūrimo – projektas reklamuojamas Facebook, Tvitter ir Google+.

Nuo sausio 18 iki vasario 5 d. alų mėgstantys socialinių tinklų mylėtojai galės pasidalinti savo mintimis, kokia turėtų būti naujo alaus spalva, kvapas, alaus „kūnas“. Koks salyklo skonis ir apynių kartumas.

„Masinio periodo“ pabaigoje Samuel Adams aludariai atrinks lyderius kiekvienoje kategorijoje ir pritaikys juos gamindami elį, kuris bus išvirtas vasario mėnesį. Naujojo alaus debiutas numatytas kovo mėnesį SXSW festivalyje Austine.

„Manau, jog vis dar atviras klausimas, kuris socialinis instrumentas yra geresnis – Facebook ar alus“- sako Bert Boice, Samuel Adams aludaris. – „Mano meilė alui yra tai, kuo aš dalinuosi su Samuel Adams gėrėjais – aš tikiu, kad jų kolektyvinis pasirinkimas leis sukurti puikaus skonio alų.“

Iš esmės tokios masinės kampanijos leidžia, aplenkiant agentūras, eiti tiesiai pas vartotoją, o vėliau duoti būtent tai, ko jis pageidauja. Su 100000 „patinka“ ir didžiuliu alaus populiarumu visais amžiais, tikėtina, jog rezultatas bus pasiektas. Visgi įdomu būtų tą rezultatą paragauti – platus kategorijų pasirinkimų spektras visumoje gali sukurti tikrai neįprastą alų.

Projekto puslapis: www.samueladams.com/crowdcraftproject

 

Kategorijos: Įvairenybės | Įrašo nuoroda.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.