Super Bowl 2014 alaus reklamos

Super BowlVienas iš daugiausiai televizijos žiūrovų surenkantis renginys JAV, de fakto tapęs nacionaline švente – finalinės Nacionalinės futbolo lygos amerikietiško futbolo varžybos. Renginys, kuriame 30 sekundžių reklama kainuoja 4 milijonus, o jos transliacijos išparduodamos keli mėnesiai iki varžybų. Kai kurie antialkoholinio judėjimo aktyvistai teigia, jog šių rungtynių metu išgerto alaus kiekis kiekvienam JAV gyventojui, įskaitant ir žindančias motinas bei kūdikius, yra apie 4 litrus, na, bet jiems, tiek ten, tiek pas mus, juk įprasta kalbėti nelogiškas nesąmones.

Reklaminės kampanijos prasidėjo dar iki rungtynių su nedideliais įvadiniais tyzeriais:

Bud Light tyzeryje Arnoldas Švarcenegeris žada siurprizą

O Newcastle bandė susirinkti reklamos peržiūras net nepasirodydama Super Bowl transliacijose: kam leisti pinigus prabangiam eteriui, jei panašų žiūrovų skaičių galima gauti Youtubėje?

Newcastle klipas – kas būtų, jei turėtume super mega didžiulį marketingo biudžetą

Tuomet pasirodo Anna Kendrick, holivudo aktorė, ir dvi minutes kalba nešvankybes apie bendrovę, kurią ji reklamuoja, savo karjerą ir ką ji mano apie „alaus reklamų pupytes“.

„Aš buvau susijaudinusi, jog galėsiu filmuotis Newcastle reklamoje S..pypt B..pypt varžyboms, tačiau pasirodė, jog jie ne tik kad neturi pinigų, bet ir leidimo reklamai. Jie netgi negali paminėti S..pypt B..pypt.“

Duck-sized horses. Horse-sized ducks. You guys suck. (What the fuck, pridėtume mes, pažiūrėję reklamą)

ir taip toliau: IfWeMadeIt.com

Tačiau grįžkime prie realių transliacijų. Nesitikėkite pamatyti ką nors daugiau, nei InBew kuruojamus prekių ženklus: su NFL pasirašyta ilgalaikė išskirtinė reklamos transliavimo sutartis, todėl kažko be Bud ir Bud Light neverta tikėtis.

Budweiser. Puppy Love
Anheuser-Busch reklamoje visų šių arklių mylėtojų džiaugsmui vėl filmuojasi klaidesdeilai. Saldžiai naivi reklama apie žavingą šunelį, pabėgusį iš gyvūnų prieglaudos į žirgyną pas draugus. Čia šunų maisto reklama ar alaus?

Budweiser. Hero’s Welcome
Antrasis Budweiser klipas apeliuoja į patriotizmą, kai aludaris pagerbia ginkluotojų pajėgų karį, grįžusį namo iš Afganistano. Pamirškite šuniuką, verkti reikia dabar. Nors grįžusiems iš karštų taškų dažniausiai norisi taikos ir ramybės, bet kam tai rūpi jei yra Budweiserio. Tipiškai amerikietiška.

Bud Light. Cool Twist
Klipas be fantazijos apie tai, kaip lengva atsukti/užsukti aliuminio 0,47 ltr buteliuko kamštelį…

Bud Light. Epic Night
Viskas prasideda lyg paprastas susitikimas: mergina atsitiktiniam vaikinui pasiūlo buteliuką alaus su sąlyga, kad jis dalyvaus viskame, “kas benutiktų”… O nutiks įvairiausi dalykai: vaikinui pavyks pasivažinėti limuzinu su komedijiniu aktoriumi ir didžėjumi Reggie Watts ir linksmomis merginomis, aktorė Minka Kelly padovanos kostiumą, lifte jis sutiks Don Cheadle (amerikiečių aktorius) su lama (žolėdis žvėris) ir pažais stalo tenisą su Švarcenegeriu. O viską vainikuos tūsas su roko grupe OneRepublic.
Smagu matyti, jog buvęs Kalifornijos gubernatorius galiausiai rado darbą… už 3 milijonus dolerių.

Transliacijos metu šis klipas buvo parodytas dalimis.

 

Kategorijos: Įvairenybės | Įrašo nuoroda.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.