Alaus saldainiai – egzotikos ir pardavimų hitas

Koks skaniausias šokoladinių saldainių įdaras? Kai kurie amerikiečiai konditeriai mano jog tai… alus! Dar daugiau, tokius saldainius jie vertina kaip puikią galimybę pritraukti naują auditoriją.

Vis daugiau konditerių ima naudoti neįprastą saldainiuose elementą – alų, tuo tikėdamiesi pagaminti labiau „vyriškus“ produktus o tuo pačiu sumažinti lyčių skirtumus saldumynų rinkoje, kur maždaug 10% moterys lenkia vyrus.

Vyriškų saldainių paieškos prasidėjo 1990-aisiais, kai pasirodė sūdyti šokoladai ir karamelės. Ankstyvaisiais 2000-aisiais saldainiukų rinka pasipildė aštriaisiais pipirais šokolade. Apoteozė buvo pasiekta 2009, kai viena iš įmonių pagamino „Do Not Eat This Chocolate“ plyteles, farširuotas meksikietiškais ir „vaiduokliškais“ čili, aštriausiais pipiriukais pasaulyje. Buvo bandymų gaminti lašinių ir šoninės šokoladą – tai 2007 metų „Mo’s Milk Chocolate Bacon Bar“.

Nicole Greene, konditerinės įmonės Truffle Truffle savininkė, sako, jog galimybė naudoti alų saldainių gamyboje tapo jos „lemiamu ir karjeros, ir gyvenimo momentu“. Ji teigia, kad rinkinys „Beer and Pretzel Collection“, kurio sudėtyje yra alaus triufeliai, griliažas, zefyrai yra sėkmingiausiai parduodamas jos įmonės produktas.

Trufle Truffle tik vienas iš augančio skaičiaus konditerių, siūlančių saldainius su alumi, kuriuos jie vadina „apyniniais“, „salykliniais“, „mieliniais“. Praėjusį mėnesį įmonė Vosges Haut Chocolat pristatė šokoladą „Smoke and Stout Caramel Bar“, pagamintą su alumi, virtu iš tamsaus deginto salyklo. Šokolado gamykla Anette’s Chocolate Factory gavo pramonės srities apdovanojimą už „Beer Brittle“ ir „Firey Beer Brittle“ su alumi ir aštriaisiais pipirais. Praėjusiais metais atsidariusi svetainė Beercandy.com parduoda lagero karamele, stouto irisus ir „Hopdrop“, nedidelius kietus saldainiukus, pagardintus apyniais. Per metus jų buvo parduota už 20 000 dolerių.

Aludarių naudojami terminai, apibūdinantys įvairų salyklo pakepinimo laipsnį labai panašūs į saldainių: salyklai būna biskvitiniai, skrudinti, karameliniai, irisiniai ar šokoladiniai, dažnai ir alus gauna panašų pavadinimą – šokoladinis stoutas ar karamelinis porteris.

Konditeriai pažymi, kad alaus saldumynai ypatingai populiarūs Kalėdų, Tėvo dienos ir Super Bowl švenčių išvakarėse, kai moterys bando nudžiuginti vyrus saldainiais.

Na, o šokoladinį alaus tortą kepėme ir mes, štai šventinis receptas: Guinness šokolado tortas.

Pagal Wall Street Journal

 

Kategorijos: Įvairenybės | Įrašo nuoroda.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.