Gregorius, naujas Trapistų alaus

Trapistų ordino žyma „Autentškas trapistų produktas“ yra kaip gero alaus garantija. Tai ne tik prekės ženklo pavadinimas, trapistų alus pristato vienuolių alaus tradicijas ir kokybę. Iki šiol tik septynios alaus daryklos galėjo taip ženklinti savo alų: šešios Belgijoje (Achel, Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle ir Westvleteren) ir Olandijoje (La Trappe).

Nuo 2008 m. Austrijos vienuolynas Stift Engelszell yra Tarptautinės trapistų asociacijos nariu ir jau naudoja Autentiško trapistų produkto ženklą savo gėrimams. Dabar abatija pradėjo virti Gregorius, tamsųjį alų, 9,7% ABV. Alus pavadintas vyskupo Gregorius Eisvogel, abato iš Stift Engelszell nuo 1925 iki 1950 metų, garbei.

Autentiškumo ženklą Gregorius alus galės naudoti tik po kruopštaus Trapistų asociacijos vertinimo, kuris gali užtrukti kelis mėnesius. Tačiau jis jau gali būti vadinamas trapistų alumi dėl savo kilmės. Kaip matote paveikslėlyje, Gregorius  etiketėje jau apibūdintas kaip trappistenbier.

Priminsime, kad kitas alus, prancūziškas Mont Des Cats, taip pat bando gauti trapistų žymą. Tačiau, skirtingai nei Gregorius, tačiau jis nėra gaminamas vienuolyno teritorijoje, kas yra vienas iš tokios žymos suteikimo reikalavimų.

 

Kategorijos: Įvairenybės | Įrašo nuoroda.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.