Žalios naujienos

„Going green“ ant bangos. Žalios pakuotės, žalias maistas, žalios lemputės, žali namai, žali kompiuteriai, žalios devynerios ir žalioji mirtis. Nebūtinai vizualiai žali. O štai alaus gamintojai drąsiai gali teigti, jog jie – žali! Tiesa, visi tie kalsbergai, heinekenai ar tuborgai skoniu beveiki nesiskiria vienas nuo kito ir daromi kur papuola: Turkijoje, Rusijoje, Izraelyje ar bet kur kitur. O štai ir žalioji naujiena – Tuborg jau keliauja ir į Lietuvą. Kaip ir Calsbergą jį iš „daniškų miltelių“ virs Utenos darykla.
Prieš keletą dienų, keistame, bet labai žaliame pastate prie Neries, pavadintame „Green Hall“, Calsbergas (ar Švyturys – Utenos alus) pristatė lietuvišką Tuborg alų VIP’inei publikai. Taigi, po savaitės kitos pamatysime pristatomąją kampaniją, o kas jau rado parduotuvėse, gali degustuoti dar vieną „importinį“ alų, kurio kilmės šalis: Lietuva.

Tuborg Green
Alk. 4,6%.
Pasterizuotas, sudėtyje yra miežių produktų.

Gamintojas: Švyturys-Utenos alus pagal Calsberg licenciją.
http://www.tuborgbeer.lt/

0,33 l butelis. 1,99 Lt (su/be depozito??)

Ir dar viena žalia sugrįžusi ir rebrandinta naujiena. Visiškai lietuviška, netgi idėjiškai tautiška: Gubernijos Žalgirio alus. Gaminti „Žalgirio“ vardu pavadintą alų Gubernija pradėjo dar 2004 metų pabaigoje, kada ji sudarė rėmimo sutartį su to paties pavadinimo krepšinio klubu. Tomkui ir kompanijai pradėjus rietis tarpusavyje ir finansiškai sužlugdžius įmonę, 2007 metais bendradarbiavimas su krepšininkais nutrūko, tuo pačiu dingo ir „Žalgirio“ alus. Ir štai, 2010 metais „Žalgirio“ alus vėl atgimsta. Šį kartą ne kaip krepšinio rėmėjas, bet dedikuotas „Žalgirio“ mūšio jubiliejui, su tautiniais simboliais ir „kalaviju grūdintu“ skoniu. Alus neblogas, bet Gubernijos marketingas tai šlubuoja abiem kojom.

Gubernija Žalgirio alus
Alk. 5%.
Sudėtis: geriamas vanduo, miežių salyklas, aromatiniai apyniai. Nenaudojamos nesalyklinės žaliavos.

Gamintojas: Gubernija, Lietuva
http://www.gubernija.lt/

0,5 l butelis. 2,64 Lt su depozitu.

 

Kategorijos: Degustacijos | Įrašo nuoroda.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.