10 pasaulinių alaus rekordų

1955 metų rugpjūčio mėnesį pasirodė pirmasis Gineso rekordų knygos leidimas. Mintis išleisti pasaulinių žmogaus ir gamtos rekordų žinyną kilo Chju Biveriui (Hugh Beaver), alaus daryklos Guinness valdytojui ir dideliam įvairių ginčų mėgėjui. Be kitų ekstremalių pasiekimų, knygoje yra ir rekordų, susijusių su alumi.

1. Greitojo alaus gėrimo rekordas. Pagal Gineso rekordų knygą, Stevenas Petrosino yra greitojo alaus gėrimo pasaulio čempionas. 1977 birželio 22 d. Karlayze (Pensilvanija) jis surijo 1 litrą alaus per 1,3 sekundes ir 56% viršijo ankstesnį pasaulio rekordą, pasiektą keletą metų anksčiau anglo Piterio (1 litras per 2,3 sekundes).

2. Pasaulio rekordas nešant alaus bokalus – 20 bokalų. Restorano vadybininkas Reinhardas Vurtz, Australijos pilietis, gimęs Bavarijoje, pasiekė naują pasaulio rekordą nešdamas 20 litrinių bokalų alaus 40 metrų atstumu. Kiekvienos pripildytas alaus bokalas svėrė po 2,5 kg, taigi rekordininkas nešė apie 50 kilogramų alaus ir stiklo. Ankstesnį rekordą – 16 bokalų – pasiekė Vokietijos bufetininkė Anita Švarc .

3. Labiausiai kartus alus. 58 metų Piteris Fouleris, alų verdantis nuo 1975 metų ir valdantis Pitstop alaus daryklą, išvirė 8% stiprumo alų, kuris buvo įvertintas 323 Tarptatutiniais kartumo vienatais (IBU). Tai karčiausias pasaulyje alaus. Ankstesnis Gineso pasaulio rekordas priklausė amerikiečių alui Devil Dance, trigubam IPA, kuris buvo įvertintas 200 IBU.. Pasaulio rekordą užfiksavo dvi nepriklausomos laboratorijos. Naujasis rekordas buvo pasiektas Simcoe, Centennial ir Chinnok apyniais bei apynių ekstraktu Isolone.

4. Stipriausias pasaulyje alus. Alus Armageddon iš škotų alaus daryklos Brewmeister šiuo metu laikomas stipriausiu alumi visame pasaulyje, jis turi 65% alkoholio. Alaus stiprumas pasiektas specialia iššaldymo technologija.

5 . Didžiausias pasaulyje namas, pastatytas iš alaus padėkliukų. 21 -metų Svenas Giobelis pastatė namelį iš 300 000 alaus padėkliukų. Tiesą sakant, tai nėra namas. tiesiog penkių kambarių butas su židiniu, stalu ir kėdėmis. Šiai struktūrai nebuvo naudojami klijai ar kitos rišančios medžiagos. Po to, kai pasiekimas buvo įrašytas į Gineso rekordų knygą, Svenas sugriobė savo kūrinį.

6 . Pasaulio rekordas važiuojant per alaus butelius. Kinas Li Guivenas, kariuomenės vairuotojas iš Peikino, 60,19 metrų atstumą nuvažiavo automobiliu stovinčių 1798 butelių kakleliais per 8 minutes ir 28 sekundes. Jis šį rekordą bandė atlikti metais anksčiau, tačiau dėl lietaus dešinioji padanga nuslydo. Idėja pasiekti tokį rekordą kinui atėjo geriant alų su savo draugais.

7. Didžiausio skaičiaus alaus pintų, laikomų ant galvos, pasaulio rekordas. 2010 metų birželį Džonas Evansas pasiekė pasaulio rekordą ant galvos balansuodamas 237 pintas alaus. Anksčiau ant galvos jis buvo laikęs ir Mini Cooper automobilį.

8. Brangiausias alaus butelis pasaulyje. Butelis Lowebrau lagero, išgyvenusio Vokietijos dirižablio Hindenburg katastrofą ir gaisrą buvo parduotas aukcione už daugiau nei 16 tūkstančių dolerių. Tai vienas iš šešių butelių, kuriuos gaisrininkas Leroy Smith rado katastrofos vietoje. Prieš tai brangiausias butelis alaus buvo parduotas už 2500 svarų.

9. Didžiausias alaus bokalas. Airiško alaus baro Auld Dubliner savininkai pripildė 2,5 metrų aukščio, 1600 litrų talpos „stiklinėlę“ Guinness stoutu, ir pateko į Gineso rekordų knygą. Reginį stebėjo apie 400 žiūrovų. Bokalas svėrė apie 400 kg, o turinys – 1260 kg. Prieš tai didžiausiu indu alui buvo laikomas 1,2 metrų aukščio šešiakampis bokalas su rankena ir čiaupu. Jame tilpo apie 380 litrų alaus ir pripildytas svėrė 450 kg.

10. Ilgiausiai dirbęs barmenas. Andželo Kammarata, pagal Gineso rekordų knygą, ilgiausiai dirbęs barmenas. 77 metus jis praleido prie baro savo užeigoje. 2009 metų rugsėjį baras, kur jis vis dar padėjo dirbti jo sūnums Džonui ir Frankui, buvo parduotas ir Kammarata išėjo į pensiją. Andželo dirbo barmenu užeigoje, kuri priklausė jo tėvui, paskui jam ir jo sūnums visą gyvenimą, išskyrus sausojo įstatymo metus ir laiką, kai jis tarnavo laivyne Antrojo pasaulinio karo metu.

Pagal Oddee

 

Kategorijos: Įvairenybės | Įrašo nuoroda.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.