Alus motinos dienai?

Pirmas gegužės savaitgalis puikiai tinka bulvėms sodinti ar atlikti kitus sodo-daržo darbus. Tačiau ši diena visame pasaulyje, nuo Australijos iki Zimbabvės, minima kaip motinos diena. Jei tėvo dienai būtų visiškai natūralu atkimšti mėnesį brandintą savos gamybos alų arba padaryti retesnio alaus degustaciją, ar tokia dovana tiks mamai? O gal padovanoti narystę alaus klube (ar yra tokių Lietuvoje?) arba kraitę su sūriu, mėsos užkandėle ir alumi (ar tokius krepšelius komplektuoja nors viena krautuvėlė)?
Ir nebÅ«tina siÅ«lyti tÄ… siaubingÄ…, kartų, rudÄ…, nuobodų skystimÄ…, kurį geria tÄ—velis.. 😉 Gal mamai patiks Hoegaarden? Ar La Trappe Witte Trappist?

O juk senovÄ—je tik moterys gamindavo alų. Nuo kelių tÅ«kstantmečių prieÅ¡ mÅ«sų erÄ… Mesopotamijos laikų, VII amžiaus vikingų iki XVI a. Elžbietos valdomos Anglijos tai buvo iÅ¡skirtinai moterų darbas. Motinų verdamas alus buvo skirtas namams, Å¡eimai. Dabar tai – retenybÄ—. Tad kodÄ—l mamų nesupažindinus su geru alumi? Gal tai paskatins moteris daugiau sužinoti apie šį gÄ—rimÄ…, papildys alaus mÄ—gÄ—jų tarpÄ… o gal net praplÄ—s aludarių – moterų gretas.

2010 metų mamos dienos Å¡Å«kis tebÅ«na "Nusivesk mamÄ… alaus". Aludariai organizuos mamoms nemokamas ekskursijas po daryklÄ…, alubariai – degustacijas ir nuolaidas geram alui… Skamba kaip iÅ¡ fantastikos srities? Bet juk dauguma Å¡iuolaikiÅ¡kų barų bendrauja su savo fanais per tviterius ar feisbukus, kodÄ—l nepasinaudojus proga ir nepakvietus?

Alus kai kam asocijuojasi tik su vyrų draugija, maukiančia Tornado alų. Bet laikai keičiasi. Ir tipiškas stereotipas, kad moterys kelia tik šampano taurę, jau paseno. Kai kurios motinos neabejotinai gurkšnoja kvietinuką, vaisinio ar karamelinio skonio belgišką tripel ar šokolado spalvos stoutą. O galbūt jūsų mama mėgsta Blindos? Puiku!

Tad pakelkim bokalą už mamas ir drauge su mamomis! Mamos, nesidrovėkite pasisakyti, kokia jūsų mėgstamiausia rūšis!

 

Kategorijos: Įvairenybės | Įrašo nuoroda.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.