Sužinokite daugiau apie Budweiserio klaidesdeilus

ClydesdalesKiekvienais metais Super Bowl reklamose pasirodo gražios Budweiser reklamos su žirgais. Galbūt jūs net nemėgstate alaus, bet šias reklamas pažiūrite su malonumu. Šiemet dauguma interneto puslapių su „geriausiais Super Bowl komerciniais kipais“ dalinosi reklama apie mažo šunelio ir arklio draugystę.

Žinoma, šunelis čia buvo labiausiai mylimas personažas, bet ir arkliai neliko nuošalėj. Jie –Budweiser įvaizdžio ir senos istorijos dalis. Klaidesdeilai – Škotijos sunkiųjų arklių veislė, pasirodanti daryklos reklamose bei renginiuose visose Jungtinėse Amerikos valstijose. Visas Budweiserio klaidesdeilų būrys suskirstytas į komandas po 10 žirgų ir jie gabenami po šalį sunkvežimiais su oro pagalvėmis ir storu gumos sluoksniu grindyse, kad kuo labiau būtų sumažintas gyvuliams sukeliamas stresas.

Viskas prasidėjo 1933 metų balandį, kai Augustas A. Bušas jaunesnysis pristatė savo tėvui ir alaus daryklų įkūrėjui grupę klaidesdeilų, traukiančių raudoną su auksu alaus vežimą, sausojo įstatymo, galiojusio JAV 13 metų, atšaukimo progos šventėje. Pirmasis alus, išvirtas po alkoholio draudimo atšaukimo, gabenamas klaidesdeilų traukiamu vežimu pasirodė šventiniame parade Sent Luiso gatvėse.

Iš viso darykla turi apie 250 žirgų. Pagrindinė daryklos arklidė yra netoli Sent Luiso, kur žirgai prižiūrimi kaip pop žvaigždės. Ne kiekvienas arklys gali tapti Budweiserio klaidesdeilu. Jis tur būti bent 4 metų, kastruotas ir ramaus temperamento, taip pat turėti klasikinę veislės išvaizdą (bent 1,83 m. ūgio ir 820 kg svorio, rausvai rudos spalvos kailio su juodais karčiais ir uodega, baltomis kojenomis ir juosta per snukį). Kiekvienas arklys per dieną suvartoja apie 20-25 litrus grūdų, praturtintų mineralais ir vitaminais, 20-30 kilogramų šieno ir 100 litrų vandens.

Budweiserio klaidesdeilai labai išpopuliarėjo 1986 metais, kada jie pirmą kartą pasirodė reklamoje Super Bowl metu. Nuo tada kasmet šio renginio metu bent vienoje reklamoje pasirodo Budweiserio žirgai. Įdomu tai, kad 2010 metais darykla paskelbė jog nebus tradicinės reklamos su klaidesdeilais, tačiau gerbėjų mobilizacija Facebuke privertė atšauti tokį sprendimą ir parodė visuomenės susižavėjimą šiais puikiais žirgais.

1986-ujų reklama:

Budweiser 9/11:

Klaidesdeilai Bud puslapyje

 

Kategorijos: Įvairenybės | Įrašo nuoroda.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.