Barbosas svečiuose pas Bobby

Kai smunka alaus pardavimai, reikia sugalvoti neįprastą pakuotę, mano marketologai. Pageidautina pavadinimas kita kalba (tarkim, anglų), visa kita – nelabai svarbu. Rusų alaus gamybos gigantas Baltika ėmėsi būtent tokios strategijos. 2009 m. į rinką paleidęs Žateco Žąsiną, praėjusių metų lapkritį vartotojus nustebino Senuoju Bobiku.

Bobikas, kaip ir gerame tarybiniame multfilme, kilmingas. Ne koks ten kieminis Barbosas o angliškasis Bobby. Tiesa, bobby – Bobikas tik pas rusus. Pas anglus gi – mentas. Kitaip tariant – nuostabi angliško alaus parodija.

Old Bobby – dviejų alaus rūšių serija, lagero ir elio, kurių kilmės šalis yra Rusija. Tai ne koks ten licenzinis produktas, kurių ta pati Baltika gamina galybę. Visgi iš kur tas šuo? Pub’e, kuriame lankosi David James Clarke, vienas iš alaus receptūros autorių, gyvena šuo. Tiesa, ne Bobbis ir ne toks kaip etiketėje. Šunėkas bare sukuria jaukumo atmosferą, pavizgina uodegą užėjusiems nuolatiniams lankytojams. Todėl ir buvo nuspręsta įterpti tokią „namų dvasios“ gaidą į pavadinimą. O uniformomis etiketėje šuneliai pasidabino ir Senais Mentais pavirto marketologų ir dezignerių dėka.

Buteliai – pintos (0, 568 litro) talpos su atsukamu kamšteliu. Tikslinė auditorija – 25-35 metų vyrai su vidutinėmis ir aukštesnėmis nei vidutinėmis pajamomis.

Old Bobby lager
Alk 4,5%
Pradinis tankumas 11%. Pasterizuotas.
Sudėtis: vanduo, šviesusis miežių salyklas, apynių produktai.
3,09 Lt

Gaivus lageras, jaučiamas skaidrus apynių aromatas, nekartus. Kaip ir dauguma rusiško alaus rūšių, salstelėjęs. Neblogas. Pagamintas iš salyklo Pale Ale Malt 🙂

Old Bobby ale
Alk 4,5%
Pradinis tankumas 11%. Pasterizuotas.
Sudėtis: vanduo, šviesusis miežių salyklas, miežiai, karamelinis miežių salyklas, cukrus, apynių produktai.
3,09 Lt

Nelabai pavykęs bandymas pagaminti elį. Jei kvapo dar kažkiek yra, tai skonio nelabai rasta. Galima nebent pasidžiaugti, kad tai pirmas (ar vienas iš pirmų) blynų virti elį šiuolaikinėje Rusijoje.

Tęsiant temą apie Baltikos alų galime grįžti prie jau paminėto Žateco Žąsino. Neapsigaukite, Žatecky Gus joks ne čekiškas alus. Tokiu pavadinimu alus jokiame užsienyje neverdamas ir yra tipiškas rusiškas produktas. Tikriausiai marketologai nusprendė, kad jei jau perka Žateco apynius, tai ir etiketėse galima rašyti bet kaip. „Žatecký Gus“ – būtent taip ir užrašyta etiketėje – neturi jokios prasmės. Žąsis čekiškai yra „husa“. O kad visai supainioti vartotojus, dezigneriai etiketėje panaudojo ne kokios Čekijos, bet ikikarinio Karaliaučiaus panoramą šiek tiek nukarpę smailius bokštus.

Žatecky Gus
Alk. 4,6%
Pradinis tankumas 11%. Pasterizuotas.
Sudėtis: vanduo, šviesusis miežių salyklas, miežiai maltozės sirupas, apynių produktai.
2,39 Lt

Pats alus – eilinis euroalus, ko ten labai tikėtis iš pilznerio, pagaminto naudojant maltozės sirupą. Ir vėl rusiškai salstelėjęs.

Old Bobby ir Žatetskyj Gus importuoja Vienas pasaulis ir galite nusipirkti „Gėrimų išparduotuvėse“.

Jei jau praėjome apie Baltiką, verta paminėti teismo procesą dėl „Жигулевское“ vardo registracijos.

Intelektinės nuosavybės, patentų ir prekės ženklų Federalinė tanyba (Rospatent) 2010 m. rugsėjį atsisakė registruoti prekės ženklą „Žiguliovskoje“ kaip Baltikos alaus prekės ženklą. Atsakymas grindžiamas tuo, jog šis ženklas yra visuotinai naudojamas įvairių gamintojų gaminamos ir platinamos mažmeninėje prekyboje prekės „Žigulinis alus“, pavadinimas, dėl ko neturi jokio išskirtinumo ir negali būti užregistruotas kurios nors įmonės. Teismo procesas dėl tokio nutarimo pralaimėtas, Baltika apskundė teismo sprendimą.

Tuo pat metu Baltika registravo prekės ženklą Žiguliovskyj Zakaz“, kuris atitinka prekės ženklų registravimo taisykles.

 

Kategorijos: Degustacijos | Įrašo nuoroda.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.