1000 dolerių už alaus butelį

Glacial Mammoth ExtinctionKo gero, kai skaitysite šį įrašą, visi dešimt Storm Brewing (Kanada) daryklos alaus butelių jau bus parduoti, nepaisant tūkstančio dolerių kainos už vieną. Šis prabangus alus pavadintas Glacial Mammoth Extinction. Tai rūgštusis alus, kuris, pasak daryklos aludario James Walton, buvo sušaldytas „į vieną didelį ledo kubą -30 oC temperatūroje, o tai truko apie mėnesį“. Tuomet vanduo buvo pašalintas, o likęs skystis buvo „brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse dvejus metus, kol jis tapo paruoštas pilstyti“.

Glacial Mammoth ExtinctionDalį tokios prabangios alaus kainos sudaro pakuotė su rankų darbo pūsto stiklo buteliu, kuris papuoštas 35 000 metų senumo mamuto kaulo pakabuku su 14 karatų aukso segtuku ant butelio kaklelio. Alus turi beveik 25% alkoholio ir apibūdinamas „gana saldus, beveik kaip portveinas“. Tiesa, šio alaus galima įsigyti ir kuklesne kaina. Be pakabuko ir meniško butelio pusė litro alaus kainuoja 40 dolerių.

Glacial Mammoth ExtinctionBelieka prisiminti Samuel Adams Utopias alų (alk. 28%), kuris šiemet jau išvirtas devintąjį kartą nuo 1992 metų, ir kurio buteliuko kaina prasideda nuo 200 dolerių…

Pagal: Storm Brewing

 

Kategorijos: Įvairenybės | Įrašo nuoroda.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.